Samenvatting Go Ahead Eagles - FC Den Bosch

Return ligt open na heerlijk play-offgevecht tussen Go Ahead en Den Bosch

19 mei 2019
Een attractief duel in de Keuken Kampioen Play-Offs tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch is zondagmiddag onbeslist geëindigd. In Deventer scoorden beide teams tweemaal: 2-2.

In het reguliere seizoen won Go Ahead Eagles niet van FC Den Bosch en ook zondagmiddag in de Play-Offs had de equipe van John Stegeman het moeilijk. De Brabanders speelden met vijf verdedigers en kwamen na twintig minuten op voorsprong. Een voorzet werd vanaf links goed in geslingerd en Jort van der Sande, die in de spits begon, scoorde fraai met het hoofd: 0-1. 

Den Bosch had de belangrijke uitgoal te pakken, maar Go Ahead Eagles zat niet bij de pakken neer. De nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie viel aan en kwam na een halfuur op gelijke hoogte. Julian Lelieveld speelde Paco van Moorsel in, laatstgenoemde liet de bal slim door zijn benen lopen en verraste daarmee Den Bosch-goalie Wouter van der Steen: 1-1. 

Een mooie tweede helft was in aantocht en zo bleek ook. Go Ahead viel aan, maar vond Van der Steen meermaals op zijn weg. Aan de overkant was vervolgens Luuk Brouwers trefzeker. De speler rondde in de korte hoek af nadat een bal goed was teruggelegd: 1-2. Go Ahead Eagles ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en weer kwam het langszij. Jaroslav Navratil bewees zijn waarde en rondde na een knappe actie af: 2-2. 

De Tsjechische buitenspeler ging door waarmee het bezig was en versierde niet veel later een penalty. Navratil ging neer en Jochem Kamphuis wees naar de stip. Van Moorsel mocht aanleggen, maar miste de strafschop én rebound op miraculeuze wijze. Omdat ook Thomas Verheijdt meerdere mogelijkheden om zeep hielp, bleef het bij 2-2.

 

De return in Den Bosch van komende woensdag ligt helemaal open. Deze wedstrijd is woensdag vanaf 18.30 uur LIVE te zien op FOX Sports.