Samenvatting RKC Waalwijk - Excelsior

Excelsior wacht loodzware return na nederlaag bij sterk RKC

19 mei 2019
Excelsior moet woensdag vol aan de bak, wil het degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie voorkomen. Een sterk RKC Waalwijk was zondagmiddag in eigen huis met 2-1 te sterk.

RKC Waalwijk rekende na een heuse remontada al af met N.E.C. in de vorige ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs en ook tegen Excelsior kwam de ploeg van Fred Grim sterk voor de dag. De thuisploeg viel aan en creëerde genoeg mogelijkheden om de score te openen, terwijl aan de overkant Excelsior nauwelijks een vuist kon maken. 

In het tweede bedrijf leverde dit de verdiende 1-0 op, toen Ryan Koolwijk balverlies leed en Mario Bilate in het midden plots oog in oog kwam met Alessandro Damen. De spits aarzelde niet en zette RKC op voorsprong.

De Waalwijkers gingen door met aanvallen en Excelsior kwam maar moeilijk in de wedstrijd. Ricardo Moniz besloot Koolwijk te wisselen en met Marcus Edwards nieuw aanvallend elan in te brengen. Dit bracht profijt, want uit het niets lag de bal in het net. Melle Meulensteen ging in de fout en Jeffry Fortes haalde verwoestend uit: 1-1. 

Excelsior kreeg nieuwe energie en ging op zoek naar de 1-2. Via de bedrijvige Edwards waren de Rotterdammers dreigend, aan de overkant probeerde RKC ook een duit in het zakje te doen. Tien minuten voor tijd was het plots raak. Juriën Gaari stoomde mee op via de rechterkant, kreeg met een gelukje de bal voor zijn voeten en haalde van dichtbij verwoestend uit: 2-1. Het betekende zijn eerste doelpunt van het seizoen.

RKC hield stand en sleepte de overwinning over de streep. Woensdag wacht de return in Rotterdam, boeken de Brabanders daar een goed resultaat, gaat Excelsior de Keuken Kampioen Divisie in en RKC naar de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. (FOX Sports)