Samenvatting TOP Oss - Sparta Rotterdam

Sparta met anderhalf been in finale Play-Offs na zege bij TOP Oss

19 mei 2019
Sparta Rotterdam heeft een grote stap gezet naar de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. De Rotterdammers wonnen de heenwedstrijd bij TOP Oss met 0-2. Abdou Harroui zorgde met twee goals voor de Spartaanse doelpuntenproductie.

Sparta stroomde als nummer twee van de reguliere competitie de Play-Offs in en bereidde zich met een kort trainingskamp in het Spaanse Ibiza voor op het tweeluik met TOP Oss. Daar zal de selectie van Henk Fraser ongetwijfeld beter weer hebben gehad want in Oss kwam het met bakken uit de hemel.

In de stromende regen konden Oss en Sparta het toegestroomde publiek niet bepaald verwennen. De enige noemenswaardige mogelijkheid in de eerste helft was voor TOP-revelatie Huseyin Dogan, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Tim Coremans. 

In de tweede helft was het wel snel raak. Abdou Harroui kapte zichzelf vrij en schoot vervolgens fraai raak. Met een schot strak in de kruising verschalkte hij Oss-doelman Ronald Koeman Jr. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een domper te verwerken. Clubtopscorer Huseyin Dogan, in de reguliere competitie goed voor 21 doelpunten, moest zich geblesseerd laten vervangen. Of hij de return van komende woensdag haalt is de grote vraag.

Een paar minuten voor tijd bepaalde Harroui met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 0-2. De middenvelder scoorde voor het eerst sinds 25 september 2018 twee keer in één duel (toen op bezoek bij VV Noordwijk in de KNVB-beker, 3-2). (FOX Sports)