Xander Bogaerts beslissend voor Boston Red Sox

USA Update: Bogaerts slaat Red Sox naar overwinning, Didi op de weg terug

20 mei 2019
Xander Bogaerts bewees zondag weer eens zijn waarde voor Boston Red Sox. De kortestop sloeg het gelijkmakende en het winnende punt binnen voor de regerend kampioen tegen Houston Astros: 4-3.

In een rematch van de American League Championship Series - de halve finale van de MLB - was Houston er met de eerste twee wedstrijden vandoor gegaan, maar de derde was een prooi voor de BoSox.

Bij een 2-3 achterstand in de vijfde inning zorgde Bogaerts voor de gelijkmaker door de MVP van vorig seizoen, Mookie Betts, binnen te slaan. Zijn geslagen bal leek gevangen te worden, maar viel precies tussen drie verdedigers in.

Twee innings later was er hetzelfde recept en zorgde Bogaerts er weer voor dat Betts over de thuisplaat kwam.

Ondanks de overwinning staat Boston derde in de American League East achter aartsrivaal New York Yankees en Tampa Bay Rays. Houston staat een straatlengte voor in de AL West.

Didi op de weg terug

Het lijkt erop dat Didi Gregorius in juni kan terugkeren bij New York Yankees. De kortestop werd in oktober geopereerd aan zijn elleboog, maar lijkt sneller terug te keren dan gedacht.

Maandag speelt hij zijn eerste oefenwedstrijd in Florida.

"Het is een goede stap. Alles voelt heel goed", zei Gregorius zaterdag. "Je moet vertrouwen hebben, ook al ben ik ongeduldig want ik wil aan de slag. Het is wat het is en ik moet de mensen hier volgen en mij aan hun schema houden."

Omdat Gregorius zijn voorbereiding op zijn terugkeer nu is gestart moet hij volgens de regels nog minstens twintig dagen wachten op zijn rentree in de MLB.

Blues pakken vijfde wedstrijd

St. Louis Blues heeft een 3-2 voorsprong gepakt in de best-of-seven-serie tegen San Jose Sharks. De ploeg uit St. Louis wo met 5-0 en is nog een wedstrijd verwijderd van de finale in de Stanley Cup.

Eerder verzekerde Boston Bruins zich al van een ticket voor de finale.

Raptors winnen van Bucks 

Toronto Raptors heeft de spanning teruggebracht in de finale van de oostelijke divisie in de NBA tegen Milwaukee Bucks. Voor eigen publiek won de Canadese basketbalploeg het derde duel met 118-112. De beslissing viel pas in de tweede verlenging.

Kawhi Leonard maakte het verschil. De ster van de Raptors gooide alles raak en bezorgde zijn ploeg daarmee de winst. Leonard eindigde op 36 punten, Pascal Siakam droeg 25 punten bij.

Dinsdag is het vierde duel in de best-of-sevenserie, weer in Toronto. (FOX Sports)

Ajax hengelt Martínez binnen

20 mei 2019
Ajax hengelt Martínez binnen
Lisandro Martínez tekent voor vier jaar bij Ajax. De Argentijn komt voor zo'n 7 miljoen euro over van Defensa y Justicia.