Profar slaat zesde homerun van seizoen

USA Update: Profar helpt A's met homerun en Warriors weer in NBA-finale

21 mei 2019
Oakland Athletics heeft maandag met 6-4 gewonnen van Cleveland Indians, mede door een homerun van Jurickson Profar.

De Oranje-international sloeg zijn zesde homerun van het seizoen.

Het is de vierde overwinning op rij voor The A’s, de ploeg staat momenteel derde in de divisie.

Gregorius speelt vijf innings in eerste oefenwedstrijd

Didi Gregorius heeft het er tijdens zijn eerste oefenwedstrijd goed vanaf gebracht. De kortestop werd in oktober geopereerd aan zijn elleboog en lijkt sneller terug te keren dan gedacht.

Tijdens zijn eerste oefenduel in Florida speelde hij vijf innings.

"Het is een goede stap. Alles voelt heel goed", zei Gregorius zaterdag. "Je moet vertrouwen hebben, ook al ben ik ongeduldig want ik wil aan de slag. Het is wat het is en ik moet de mensen hier volgen en mij aan hun schema houden."

Omdat Gregorius zijn voorbereiding op zijn terugkeer nu is gestart moet hij volgens de regels nog minstens twintig dagen wachten op zijn rentree in de MLB.

Warriors weer in finale NBA 

De basketballers van Golden State Warriors hebben voor het vijfde opeenvolgende jaar de finale van de NBA bereikt. De ploeg uit Oakland boekte in de halve finales van de play-offs de vierde zege op Portland Trail Blazers en zetten daarmee de eindstand in de best-of-seven op 4-0.

De winst in wedstrijd vier was een nipte: 119-117 na verlenging. Stephen Curry en Draymond Green waren de uitblinkers bij de Warriors. Beiden noteerden een triple-double. Curry maakte 37 punten, pakte 12 rebounds en gaf 11 assists, Green was goed voor 18 punten, 14 rebounds en 11 assists.

Golden State Warriors stond de afgelopen vier jaar steeds tegenover Cleveland Cavaliers in de finale en behaalde drie keer de titel in het Amerikaanse profbasketbal. Tegenstander in de finale van dit jaar wordt een andere ploeg. Milwaukee Bucks en Toronto Raptors strijden nog om het kampioenschap van de Eastern Conference en daarmee een finaleplaats om de NBA-titel. (FOX Sports/ANP)