St. Louis Blues
St. Louis Blues - © ANP

USA Update: St. Louis Blues dringt door tot finale Stanley Cup

22 mei 2019
St. Louis Blues is voor de eerste keer sinds 1970 doorgedrongen tot de finale om de Stanley Cup. De formatie uit Missouri was in Game 6 van de Western Conference Final met 5-1 te sterk voor San Jose Sharks.

David Perron en Vladimir Tarasenko zetten de Blues in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Na de tegentreffer van Dylan Gambrell gooiden Brayden Schenn, Tyler Bozak en Ivan Barbashev de wedstrijd in het slot. Goalie Jordan Binnington tekende voor 25 reddingen.

Met de zege kwamen de Blues op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong in de best-of-seven-serie. St. Louis treft in de seizoensfinale Boston Bruins, dat vorige week Carolina Hurricanes met 4-0 aan de kant zette.

De eindstrijd is een herhaling van de clash in 1970, toen de Bruins ten koste van de Blues de Stanley Cup veroverden. De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen staat maandagnacht op de rol in Boston.

Het bereiken van de finale is een prestatie op zich. St. Louis bungelde begin januari nog helemaal onderaan de ranglijst van de NHL.

Slechts vier teams in de moderne tijd hebben zich geplaatst voor de Stanley Cup, nadat ze zich na twintig wedstrijden nog in de onderste drie bevonden: de Canadiens (1968), de Blues (1968), de North Stars (1991) en de Flyers (2010). Alleen de Canadese ploeg wist vervolgens ook de trofee binnen te slepen. (FOX Sports)