RB Leipzig en Bayern München strijden zaterdag in Berlijn om de DFB-Pokal. FOX Sports zendt de eindstrijd LIVE uit en daarom zetten we een aantal interessante cijfers en statistieken op een rijtje.
Eerste finale Leipzig

RB Leipzig eindigde als derde in de Bundesliga en weet dat het volgend seizoen de Champions League ingaat. Die Roten Bullen kunnen het seizoen afsluiten met een prijs in hun allereerste bekerfinale. Leipzig kan de eerste debutant in een eindstrijd worden die de Duitse beker wint sinds Bayer Leverkusen in het seizoen 1992/1993.

De in 2009 opgerichte club speelde één keer eerder tegen Bayern München in de DFB-Pokal. In oktober 2017 plaatste Bayern zich ten koste van Leipzig voor de achtste finales van de beker na een zinderende penaltyserie (5-4). Timo Werner miste namens Leipzig de beslissende strafschop.

Bayern recordhouder

Bayern München is niet alleen de Rekordmeister als het gaat om het binnenhalen van landstitels. Ook in Duitse beker is de ploeg van Arjen Robben uiterst succesvol. Bayern won de beker al achttien keer. Slechts vijf keer verloor Die Bayern een bekerfinale, waaronder die van vorig jaar. Toen bleek Eintracht Frankfurt te sterk.

Niko Kovac, sinds dit seizoen de trainer van Bayern, stond afgelopen seizoen aan het roer bij Frankfurt. Het wordt voor de oefenmeester zijn derde bekerfinale op rij. De twee voorgaande finales waren allebei als trainer van Eintracht. De Kroaat kan daarnaast de eerste trainer ooit worden die de cup achtereenvolgens met twee verschillende clubs wint.

Afscheid Robben en Ribéry

De wedstrijd in het Olympiastadion wordt de laatste wedstrijd van Arjen Robben bij Bayern München. De Nederlander is nog altijd de enige speler ooit die in drie verschillende DFB-Pokal-finales wist te scoren. Vorig jaar moest hij geblesseerd toekijken.

Franck Ribéry zwaait net als Robben af in de bekerfinale. Als Bayern zaterdag de finale wint, is het de zesde DFB-Pokal voor de Fransman. Daarmee evenaart hij het record van Claudio Pizzaro als succesvolste buitenlandse bekerwinnaar. Bastian Schweinsteiger heeft nog altijd de meeste bekerfinales gewonnen (zeven stuks). (FOX Sports)

RB Leipzig - Bayern München zie je zaterdag vanaf 20.00 uur LIVE op FOX Sports 4. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur

Gerelateerd