Thiemo de Bakker.
Thiemo de Bakker. - © Pro Shots

De Bakker en Schoofs komen niet door kwalificatie Roland Garros

22 mei 2019
Bibiane Schoofs heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van de kwalificaties voor Roland Garros. De 31-jarige speelster uit Rheden verloor van de Britse Heather Watson: 2-6, 6-4, 4-6. Ook Thiemo de Bakker wist zich niet voor het prestigieuze hoofdtoernooi in Parijs te plaatsen.

Schoofs slaagde er nog nooit in om het hoofdtoernooi te spelen van het grand slam op gravel. Twee keer deed ze mee aan de kwalificaties. Vorig jaar strandde de huidige nummer 164 van de wereld in de tweede kwalificatieronde.

Met Watson trof Schoofs een lastige tegenstandster. De nummer 105 van de wereld bereikte vorig jaar de laatste 64 in Parijs. Toch waren er kansen voor de Nederlandse na een sterke tweede set. De breakmogelijkheden die ze kreeg waren echter niet aan haar besteed.

Thiemo de Bakker

Ook De Bakker heeft het in de tweede ronde van de kwalificaties van de Grand Slam niet gered. De 30-jarige Nederlander, de nummer 233 van de wereldranglijst, ging in de Franse hoofdstad onderuit tegen de Japanner Go Soeda, die op plaats 201 staat in het mondiale klassement. De 34-jarige Aziaat zegevierde in drie sets: 6-1 3-6 6-3.

Eerder kwamen Arantxa Rus en Lesley Kerkhove ook niet verder dan de eerste kwalificatieronde. Richèl Hogenkamp slaagde daar als enige Nederlandse tennisster wel in. In de tweede van drie ronden speelt de 27-jarige Doetinchemse donderdag tegen de Japanse Nao Hibino. (ANP)