eDivisie finale: Heracles Almelo - De Graafschap

Dani Visser van De Graafschap kroont zich tot kampioen van de eDivisie

22 mei 2019
Dani Visser heeft de finale om het landskampioenschap van de eDivisie gewonnen. De speler van De Graafschap versloeg over drie wedstrijden de 27-jarige Bryan Hessing van Heracles Almelo. De finale werd pas beslist in een zinderde derde wedstrijd waarin de 17-jarige Visser aan het langste eind trok.

Dani Visser wist de eerste wedstrijd nog met 1-0 te winnen, maar in een knotsgekke tweede wedstrijd was Bryan Hessing met 2-3 te sterk waardoor er een allesbeslissende derde wedstrijd gespeeld moest worden.

Sterk begin Dani

De eerste wedstrijd werd gespeeld op de PlayStation, de console waar Visser kampioen mee werd tijdens de eDivisie. In de eerste finalewedstrijd trok de eSporter van De Graafschap aan het langste eind na een rake kopbal in de eerste helft van Neymar. Die voorsprong gaf hij in de tweede helft niet meer uit handen.De 1-0 voorsprong werd meegenomen naar de tweede wedstrijd die op de Xbox werd afgewerkt. De console waarop Bryan Hessing kampioen werd. De 27-jarige Heraclied kondigde na de eerste wedstrijd al aan een plan te hebben voor de tweede wedstrijd.

Dat plan betaalde zich al vroeg uit want na een paar minuten was de achterstand uit de eerste pot al weggewerkt. Het aanvallende spel leverde de eSporter van Heracles niet veel later een tweede goal op. Daarmee nam hij de leiding over twee wedstrijden. Nog voor rust maakte Hessing er zelfs 3-0 van in de tweede wedstrijd. Vlak na rust scoorde Visser de 3-1 waardoor het geloof terugkwam. Een goal was voldoende om er een beslissende derde wedstrijd uit te halen en die kwam er.

Golden goal

De allesbeslissende derde wedstrijd werd gespeeld op Xbox. Dat was vooraf bepaald aan de hand van een loting. In de derde wedstrijd werd gebruik gemaakt van de golden goal-regel. De maker van de eerste goal kroonde zich tot landskampioen. Daarin scoorde Visser al heel snel de winnende treffer. (FOX Sports)