Samenvatting Sparta Rotterdam - TOP Oss

Sparta ten koste van TOP Oss naar finale Keuken Kampioen Play-Offs

22 mei 2019
Sparta Rotterdam heeft zich woensdagavond simpel geplaatst voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. De Rotterdammers kenden op Het Kasteel geen moeite met TOP Oss: 3-0.

Tijdens de heenwedstrijd in Oss liep Sparta in de tweede helft al uit naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Door de goede uitgangspositie leek de return in eigen huis een formaliteit voor de ploeg van Henk Fraser, maar eerder dit seizoen was TOP Oss met liefst 1-4 te sterk in Spangen. 

Eenzelfde score zat er woensdag niet in, want hoewel TOP Oss een enorme kans kreeg op een doelpunt, opende Bart Vriends de score. Het betekende zijn derde doelpunt van deze voetbaljaargang, deze kwamen allemaal voort uit een hoekschop, aangegeven door Mohamed Rayhi. 


​Nog een hoogtepunt uit de eerste helft. 

In de tweede helft kreeg Abdou Harroui een dot van een kans om de marge te verdubbelen, maar de maker van twee doelpunten afgelopen weekend stiftte de bal oog in oog met Ronald Koeman jr. naast. TOP Oss kon weinig gevaar stichten en Sparta kwam nauwelijks in de problemen. 

Vijf minuten voor tijd gooide Ragnar Ache het duel in het slot. De spits, ingevallen voor Lars Veldwijk, rondde een teruggetrokken voorzet vanaf links succesvol af: 2-0. Een minuut later was het opnieuw raak. Weer was het Ache, die ditmaal verwoestend hard uithaalde en onderkant lat het net liet bollen: 3-0. 

Door de 3-0 zege en de 0-2 overwinning uit het heenduel gaat Sparta door naar de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Daarin is De Graafschap de tegenstander, de Superboeren waren over twee wedstrijden te sterk voor SC Cambuur. (FOX Sports

Gerelateerd