St. Louis Blues na winnen Western Conference
St. Louis Blues na winnen Western Conference - © Pro Shots

St. Louis Blues wil Boston-vloek doorbreken in Stanley Cup-finale

27 mei 2019
Het is een heerlijke tijd om sportfan te zijn in Boston. Nadat Boston Red Sox in oktober en New England Patriots in februari respectievelijk de MLB- en NFL-titels binnensleepten, staat nu Boston Bruins in de finale van de NHL.

In Boston hebben ze sowieso geen reden tot klagen. De vier lokale teams uit de vier grote sporten sprokkelden deze eeuw al twaalf hoofdprijzen bij elkaar en hebben Boston tot sporthoofdstad van Amerika gekroond.

Daar kan in juni dus nog een titel bij komen. De Bruins deden in 2011 zelf een duit in het kampioenenzakje en willen hun tweede Stanley Cup van deze eeuw winnen en hun zevende in totaal.

Dat moet dan ten koste van St. Louis Blues gaan. De Blues, die nog nooit de eindstrijd wonnen, zijn voor de eerste keer sinds 1970 doorgedrongen tot de seizoensfinale. Ook toen waren de Bruins de tegenstanders en won de ploeg uit Boston.

Boston-vloek 

Het was voor Saint Louis de start van een reeks slechte resultaten tegen ploegen uit Boston. In de Super Bowl van 2002 moest St. Louis Rams buigen voor de Patriots en in 2004 en 2013 waren de Red Sox in de World Series te sterk voor de Cardinals, nadat de ​Cards​ in 1946 en 1967 hadden gewonnen.

Ook in de NBA kwamen de twee steden elkaar al een aantal keer tegen: in 1957, 1958, 1960 en 1961. Alleen in de tweede editie was St. Louis Hawks (nu Atlanta Hawks) de meerdere van Boston Celtics. 

Boston en St. Louis zijn de enige twee steden die elkaar in de finales van alle vier de grote sporten zijn tegengekomen. In totaal staat Boston met 7-3 voor.

Het is nu aan de Blues om de vloek te doorbreken. En dat kan, want het huidige team spot met bijna alle regels. 

De ploeg bungelde begin januari nog helemaal onderaan de ranglijst van de NHL. Slechts vier teams in de moderne tijd hebben zich geplaatst voor de Stanley Cup, nadat ze zich na twintig wedstrijden nog in de onderste drie bevonden: de Canadiens (1968), de Blues (1968), de North Stars (1991) en de Flyers (2010).

Alleen de Canadese ploeg wist echter vervolgens ook de trofee binnen te slepen. (FOX Sports)

Game 1 tussen Boston Bruins en St. Louis Blues zie je in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 1 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)

Programma NHL Stanley Cup Finals | FOXSports.NL