Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens begint Roland Garros tegen Franse Parmentier

23 mei 2019
Kiki Bertens weet wie haar eerste tegenstandster op Roland Garros wordt. De loting heeft haar gekoppeld aan de Franse Pauline Parmentier.

De 33-jarige Parmentier is de huidige nummer 65 van de wereldranglijst. Haar beste resultaat ooit op een Grand Slam-toernooi is de vierde ronde van Roland Garros in 2014. Parmentier noteerde haar hoogste ranking op de wereldranglijst in 2008. Toen stond ze op de veertigste plek.

Bertens haalde in 2016 de halve finale in Parijs waarin ze destijds verloor van Serena Williams. De Nederlandse verkeert de laatste weken in uitstekende vorm. Zo won ze het hoog aangeschreven toernooi van Madrid en bereikte ze afgelopen week de halve finale van het WTA-toernooi van Rome.

Bertens speelde op de WTA-tour drie keer eerder tegen Parmentier. Alle drie de keren won de Française, waarvan twee keer in een kwalificatietoernooi. De enige wedstrijd in een hoofdtoernooi was in Miami in 2016. Toen won Parmentier in drie sets.

De 27-jarige Wateringse is in Parijs als vierde geplaatst en zit in de onderkant van het schema, net als de als tweede geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova. Wint Bertens haar eerste partij dan treft ze in de tweede ronde de de winnares van de partij tussen de Slowaakse Viktoria Kuzmova en de Franse Alizé Cornet.

In de derde ronde zou dan een duel kunnen plaatsvinden met de Britse Johanna Konta. Die versloeg haar afgelopen week in de halve finale in Rome in drie sets.

Haase treft Kohlschreiber

Robin Haase treft in de eerste ronde van Roland Garros de Duitser Philipp Kohlschreiber. De 32-jarige Hagenaar speelde drie keer eerder tegen de Duitser. Hij wist één keer te winnen. Dat was in 2012 op het gravel van Kitzbühel.

Robin Haase verloor vorig jaar in de eerste ronde van Roland Garros na een lange vijfsetter van de als achtste geplaatste Belg David Goffin. De Nederlander leidde in die wedstrijd met 2-0 in sets. Haase kwam in Parijs nooit verder dan de tweede ronde. (FOX Sports/ANP)