Samenvatting Corinthians - Deportivo Lara

Vágner Love helpt Corinthians op weg in Copa Sudamericana

24 mei 2019
Corinthians heeft goede zaken gedaan in de Copa Sudamericana, de Zuid Amerikaanse variant van de Europa League. De Braziliaanse grootmacht versloeg in de heenwedstrijd van de tweede ronde Deportivo Lara met 2-0.

Corinthians, dat dit millennium al twee keer het WK voor clubs won, had geen kind aan de bezoekers uit Venezuela. De ploeg van voormalig PSV- en Sparta-keeper Cássio Ramos creëerde een reeks kansen in de eerste helft.

Pedrinho en Vágner Love vonden een aantal keer Carlos Salazar op hun weg, terwijl de laatste ook nog een strafschop claimde na een ogenschijnlijke overtreding van de Deportivo-doelman. Júnior Urso verprutste een vrije kopkans door naast te knikken.

Vágner Love

Na een uur was het toch de bijna 35-jarige Vágner Love die de ban brak. De oud-aanvaller van onder meer Monaco en CSKA Moskou kopte na een fraaie aanval een voorzet van de mee opgekomen Fagner binnen.

Tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Ditmaal was het invaller Gustavo die een voorzet van Danilo Avelar achter Salazar kopte. De keeper redde in de slotfase nog knap op een knal van Junior Sornoza.

De return van het tweeluik tussen Corinthians en Deportivo Lara staat op 30 mei op de rol in Venezuela. (FOX Sports)