Steffen Schäfer
Steffen Schäfer - © Pro Shots

Duitse verdediger Schäfer volgende aanwinst VVV-Venlo

24 mei 2019
Steffen Schäfer (25) is de volgende aanwinst van VVV-Venlo. De Duitse centrale verdediger komt over van 1. FC Magdeburg en tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Schäfer werd opgeleid bij 1. FC Köln en speelde daarna bij 1. FC Saarbrücken. Na een seizoen FSV Frankfurt in de derde Bundesliga belandde hij bij Magdeburg waarmee hij in zijn eerste seizoen naar de tweede Bundesliga promoveerde.

Na een jaar tweede Bundesliga volgt de promotie naar de Eredivisie door de transfer naar VVV. Schäfer had bij Magdeburg een aflopend contract.

Manager Voetbal Stan Valckx over Schäfer: "Hij is een sterke centrale verdediger die sterk is aan de bal. Hij kan voor ons een prima speler zijn. Hij krijgt de kans zich te bewijzen en is een uitstekende aanvulling voor onze selectie."

"In het Duitse voetbal ligt de nadruk op strijd. In Nederland zie je toch meer verzorgd voetbal, met de prestaties van Ajax als extreem voorbeeld. Ik denk wel dat het Nederlands voetbal beter bij me past", aldus Schäfer. "Ik kijk vol verwachting uit naar mijn tijd bij VVV. Afgelopen seizoen keurig twaalfde en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw stapje omhoog."

VVV legde eerder deze week ook al de Duitse middenvelder Richard Neudecker en de Italiaanse spits Elia Soriano vast. (FOX Sports)