Het is nog onduidelijk of Kenny Tete met het Nederlands elftal kan uitkomen in de finaleronde van de Nations League. De rechtsback kampt met een enkelblessure.

Tete was vrijdagavond niet inzetbaar voor de laatste competitiewedstrijd van Olympique Lyon tegen Nîmes Olympique. Hij meldde zich wel in het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de finaleronde van de Nations League.

Bondscoach Ronald Koeman maakt komende maandag zijn definitieve selectie van 23 spelers voor de finaleronde van de Nations League bekend. Als Tete niet inzetbaar is, dan zal hij een andere rechtsback oproepen. Hans Hateboer lijkt dan een voorname kandidaat. Denzel Dumfries is de andere rechtsback in de voorlopige selectie van 28 internationals.

Afwezig

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum ontbreken nog in Zeist. Ze spelen volgende week zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Ook Jasper Cillessen, Memphis Depay, Marten de Roon, Kevin Strootman en Stefan de Vrij zijn nog niet van de partij omdat ze nog verplichtingen met hun club hebben. Quincy Promes sluit zondag aan omdat hij nog met Sevilla in Tanzania actief is.

Het Nederlands elftal opent de finaleronde van de Nations League op 6 juni met een wedstrijd tegen Engeland in Guimarães. Drie dagen later staat de finale of een wedstrijd om de derde plaats tegen Portugal of Zwitserland op het programma. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd