Ajax o19 - Feyenoord o19
Ajax o19 - Feyenoord o19 - © Pro Shots

Van der Sar reageert op gestaakte Mini-Klassieker

25 mei 2019
De kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 is in de eerste helft gestaakt. Op de hoofdtribune van De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax, brak een opstootje uit. Edwin van der Sar heeft inmiddels gereageerd.

Volgens Omroep Rijnmond werden ouders van spelers van Feyenoord belaagd door fans van Ajax. Feyenoord kreeg een grote kans en de meegereisde toeschouwers begonnen daarom te juichen.

De wedstrijd was ruim een half uur bezig. De spelers gingen vervolgens naar de kleedkamers en niet veel later besloot de scheidsrechter het duel te staken.

Reactie Van der Sar

Inmiddels heeft Edwin van der Sar gereageerd op het voorval. Op de site van Ajax laat hij weten de situatie af te keuren. "Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de O19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen."

De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. Feyenoord heeft aan één punt voldoende voor de titel. Er was op het moment dat de ongeregeldheden uitbraken nog niet gescoord.

Ajax onder 19 wordt gecoacht door John Heitinga, Dirk Kuijt heeft Feyenoord onder 19 onder zijn hoede. (ANP)