WTA Strasbourg: Garcia vs. Yastremska

Toptalent Yastremska schrijft WTA-toernooi van Strasbourg op haar naam

25 mei 2019
Dayana Yastremska heeft het WTA-toernooi van Strasbourg op haar naam geschreven. De negentienjarige tennisster was in drie sets te sterk voor de Franse Caroline Garcia: 6-4, 5-7, 7-6.

Garcia tenniste in haar vaderland zich naar de finale in Strasbourg, terwijl Yastremska zich onder meer door een zege op Aryna Sabalenka naar de eindstrijd vocht. In de finale was er sprake van een heuse thriller, want beide dames pakte allebei een set en gaven elkaar weinig toe.

Yastremska was de sterkste in het eerste bedrijf (6-4), waarna Garcia de tweede set naar zich toetrok: 7-5. In de allesbeslissende set maakten de nummer 42 en 24 het elkaar moeilijk, maar een break was niet aan de orde. Bij een stand van 5-4 kreeg Garcia een break- en setpoint op de service van Yastremska, maar de tiener uit Oekraïne werkte deze weg, alvorens ze op 5-5 kwam.

Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin was Yastremska de sterkste: 7-3. Door de zege op Garcia won de jongeling haar derde WTA-toernooi uit haar carrière. Volgende week mag ze weer aan de bak. Dan begint het Grand Slam-toernooi in Parijs: Roland Garros. (FOX Sports