Samenvatting RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles

Return in Deventer ligt open na remise tussen RKC en Go Ahead

25 mei 2019
De heenwedstrijd in het tweeluik tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Play-Offs heeft geen winnaar opgeleverd. In Brabant eindigde het duel na een kansrijke eerste en makke tweede helft in 0-0.

De eerste helft was de helft van Darren Maatsen. De rappe aanvaller was in de aanval de vervanger van de afwezige Mario Bilate in de eerste helft twee keer dichtbij de openingstreffer. Maatsen had de bal voor het inschieten, ware het niet dat de bal van de lijn werd gehaald. Niet veel later scoorde Maatsen wél, maar stond hij in buitenspelpositie. 

Aan de overkant kon Go Ahead Eagles weinig gevaar stichten, al deed zich wel een penaltymoment voor. Richard van der Venne ging neer, maar scheidsrechter Allard Lindhout wees niet naar de stip. Het tweede bedrijf was wat mak, met weinig mogelijkheden aan beide kanten. 

Uit een klutssituatie kwam Go Ahead nog bijna op voorsprong, maar Paul Quasten hield de bal namens RKC van de lijn. Omdat Kevin Vermeulen het in de absolute slotfase ook naliet om de score te openen, bleef het bij 0-0. De return in Deventer van dinsdagavond ligt nog helemaal open. Vanaf 18.30 uur wordt er afgetrapt, de winnaar van dat duel gaat naar de Eredivisie. (FOX Sports