Samenvatting RB Leipzig - Bayern München

Robben luistert laatste Bayern-optreden op met Duitse beker

25 mei 2019
Arjen Robben heeft zaterdagavond in zijn laatste wedstrijd namens Bayern München de DFB-Pokal gepakt. In de finale was Der Rekordmeister met 3-0 te sterk voor RB Leipzig.

De Nederlander moest nog op de bank beginnen, maar maakte in de tweede helft zijn entree. Op dat moment stond Bayern München al met 0-1 voor, nadat Robert Lewandowski met zijn 39ste goal van het seizoen voor de voorsprong had gezorgd. De Pool was trefzeker met een fraaie kopbal, even daarvoor werd een kans met het hoofd door Leipzig-aanvaller Yussuf Poulsen juist gemist. 

Bayern München creëerde kansen, maar ook Leipzig was gevaarlijk. Emil Forsberg kwam een op een met Manuel Neuer, maar de Duitse goalie redde uitstekend. Dik tien minuten voor tijd werd het vervolgens 2-0. Kingsley Coman, die in de basis begon, schoot hard raak: 2-0. 

De ontlading was groot, want Bayern München stevende af op de nationale dubbel. In de slotminuten maakte Lewandowski nog zijn tweede goal van de wedstrijd en zijn veertigste doelpunt van het seizoen. Franck Ribèry viel niet veel later in, waardoor het feest compleet was. 

Bayern-coach Niko Kovac is de eerste persoon die als speler én trainer de Duitse dubbel pakt. Voor Robben zit het seizoen er nu definitief op. Wat hij gaat doen, is nog onbekend. (FOX Sports

Gerelateerd