Samenvatting Sparta Rotterdam - De Graafschap

De Graafschap dicht bij lijfsbehoud na ontsnapping op Het Kasteel

25 mei 2019
Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond nagelaten om van De Graafschap te winnen. De Superboeren kwamen na een achterstand terug en zetten en grote stap richting lijfsbehoud: 1-2.

Op Het Kasteel in Rotterdam ging Sparta daverend van start. De ploeg van Henk Fraser viel aan en kwam na een kleine tien minuten op voorsprong. Lars Veldwijk, die weer in de basis mocht beginnen, legde de bal dood en ging een actie aan langs de zijlijn. De spits gaf goed voor en Adil Auassar kopte fraai raak: 1-0.

De Graafschap had weinig in te brengen en stichtte nauwelijks gevaar, aan de andere kant probeerde Sparta de marge te vergroten. Onder meer Veldwijk had mogelijkheden, maar de spits had het geluk niet aan zijn zijde. Het frustreerde hem dusdanig, dat een shirt eraan moest geloven. 

Werkelijk uit het niets kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Het was Nabil Bahoui die het eindstation was en de belangrijke uitgoal maakte: 1-1. Sparta leek het even kwijt te zijn, helemaal toen Bart Vriends zijn tweede gele kaart van de avond pakte. De club uit Spangen moest met tien man verder en dat bleek in de blessuretijd de doodsteek. 

Youssef El Jebli mocht in de extra tijd aanleggen voor een penalty en faalde niet van elf meter. Door de 1-2 zege gaat De Graafschap met een goed gevoel de return in van aanstaande dinsdag. Dan treffen beide ploegen elkaar opnieuw, dan op De Vijverberg. Het duel begint om 20.45 uur en is LIVE te zien op FOX Sports. (FOX Sports