Samenvatting FC Barcelona - Valencia

Valencia dompelt Cillessen en Barcelona in rouw en grijpt Copa del Rey

25 mei 2019
Valencia heeft zaterdagavond de Copa del Rey gewonnen. In de finale was de ploeg uit de sinaasappelstad te sterk voor Jasper Cillessen en consorten: 1-2.

Barcelona trad aan op volle oorlogssterkte, met onder meer Lionel Messi in de basis. Ook Cillessen mocht starten, maar moest in de eerste helft al twee keer vissen. Kevin Gameiro kon in alle vrijheid hard uithalen en liet de Nederlandse goalie kansloos: 0-1. 

De Catalanen gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar Rodrigo deed nog voor de thee een duit in het zakje. Carlos Soler was sneller dan Jordi Alba, gaf hard voor vanaf rechts en de Spaans international rondde van dichtbij af: 2-0. Valencia zat op rozen, maar raakte in de tweede helft zijn aanvoerder kwijt.

Dani Parejo verliet in tranen het veld op het moment dat Barcelona naarstig naar de aansluitingstreffer zocht. Lionel Messi was dichtbij, maar met een snelle voetbeweging vond de Argentijnse stervoetballer net niet het net. Twintig minuten was het toch raak. Wie anders dan de Vlo vond het net, waardoor de spanning geheel terug was. 

Liefst vijf minuten kwamen er aan blessuretijd bij, maar Valencia hield stand en had twee minuten voor tijd dé mogelijkheid om op 3-1 te komen. Het lag helemaal open achterin bij Barcelona en Valencia stak aanvaller Goncalo Guedes diep vanaf eigen helft. De Portugees ging alleen op Marc-André Ter Stegen af, maar miste. Seconden later was het doel van Cillessen leeg, maar miste Guedes opnieuw, nu van de middenlijn.

Gescoord werd er door Barcelona echter ook niet meer, waardoor Valencia na de de halve finale in de Europa League en een vierde plek in de competitie ook de Spaanse beker in de wacht sleepte. (FOX Sports