Islam Slimani
Islam Slimani - © ANP

Afrika Cup Countdown: Van Madjer tot Mahrez, Algerije wil weer winnen

6 juni 2019
Algerije kun je de laatste jaren vergelijken met het Belgisch nationaal elftal. De woestijnvossen beschikken over een talentvolle ploeg, waarvan elke keer wordt verwacht dat ze de titel pakken. Dat is alleen net als België (nog) niet gebeurd.

Ook deze zomer zijn de verwachtingen hooggespannen en en hopen ze in het Noord-Afrikaanse land op een succesvol toernooi zoals in 1990. Toen pakte Algerije in eigen land de Afrikaanse titel aan de hand van sterspeler Rabah Madjer. De voormalige speler van onder meer FC Porto begon deze kwalificatiecampagne nog als bondscoach van Algerije. Na een stroef begin en veel geruzie met de Algerijnse pers vertrok Madjer bij de Algerijnse ploeg.

Djamel Belmadi | ANP

Hij werd opgevolgd door een andere oud-international. Djamel Belmadi is nu een jaar bondscoach van Algerije. De Franse-Algerijn stond als speler onder contract bij onder meer Manchester City, Marseille en Paris St-Germain. In 2010 begon hij zijn trainerscarrière in Qatar bij Al Duhail.

Met die club werd hij in zijn eerste twee seizoenen meteen landskampioen. Na een tussenstap als bondscoach van Qatar keerde hij in 2015 terug bij Al Duhail en werd hij vorig jaar ook nog eens landskampioen voor hij naar Algerije vertrok.

Ederson en Riyad Mahrez | Pro Shots

Sterspeler Mahrez

Belmadi rekent deze zomer op zijn absolute sterspeler Riyad Mahrez. De middenvelder van Manchester City was met twee treffers redelijk belangrijk voor zijn land in de kwalificatie, maar in Egypte wordt er meer van hem verwacht. Mahrez zal in ieder geval met een goed gevoel afreizen naar het toernooi, nadat hij met City de dubbel pakte in Engeland. (FOX Sports)

De Afrika Cup is van  21 juni tot 19 juli live te zien op FOX Sports