Een land dat in de media wordt bestempeld als topfavoriet deze zomer, is Senegal. De Leeuwen van Teranga beschikken over een sterk collectief en gaan in Egypte vol voor de titel.

Teamfoto 2002 | ANP
 

Als je aan Senegal denkt, dan ga je automatisch terug naar het jaar 2002. Een jaar waar ze in het West-Afrikaanse land ook graag aan terugdenken. De Senegalezen verrassen dat jaar vriend en vijand door de finale van de Afrika Cup te bereiken met dominant voetbal. Met spelers als El Hadji Diouf, Aliou Cissé en Khalilou Fadiga beschikt de ploeg over een talentvolle generatie. In de finale van de Afrika Cup verliest Senegal uiteindelijk na strafschoppen van Kameroen. De huidige bondscoach van Senegal Cissé, miste toen de beslissende strafschop.

Enorme stunt

Veel effect heeft het uiteindelijk niet gehad op de ploeg, want Senegal plaatste zich ook voor het Wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea. Daar zorgen ze voor een enorme stunt door Frankrijk in de openingswedstrijd te verslaan. Senegal blijft ongeslagen in de groep en plaatst zich voor de knock-out fase waar het uiteindelijk in de kwartfinale wordt uitgeschakeld door Turkije.

Aliou Cissé | ANP

Absolute leider: Sadio Mané

Vorig jaar keerde Senegal weer terug op het WK, maar kwam het niet verder dan de groepsfase. Desondanks is Senegal een team om rekening mee te houden deze zomer in Egypte. Naast een goed collectief beschikken ze over een van de beste spelers uit Afrika, namelijk Sadio Mané. De topscorer van de Premier League is de absolute leider van Senegal. In de kwalificatie in aanloop naar het toernooi was hij wat afwezig, maar als het er om gaat staat de aanvaller van Liverpool altijd wel op.

Senegal had weinig moeite in de kwalificatie, waarin het ook maar een keer gelijkspeelde. De Leeuwen van Teranga willen onder leiding van trainer Aliou Cissé brullen naar de eindzege en het zou niet verrassend zijn als het ze uiteindelijk ook lukt. (FOX Sports)

De Afrika Cup is van  21 juni tot 19 juli live te zien op FOX Sports