Samenvatting Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

RKC keert na doelpuntenfestijn tegen Go Ahead terug in Eredivisie

28 mei 2019
RKC Waalwijk speelt vanaf volgend seizoen weer in de Eredivisie. De Brabanders waren in een waar spektakelstuk te sterk voor Go Ahead Eagles en promoveren zo naar het hoogste voetbalniveau van Nederland: 4-5.

Na de 0-0 uit het heenduel, was dinsdag nog van alles mogelijk in Deventer. Go Ahead Eagles speelde weliswaar thuis in de eigen fanatieke Adelaarshorst, RKC Waalwijk zat halverwege de wedstrijd op rozen. Scheidsrechter Dennis Higler wees al binnen het kwartier naar de stip en Feyenoord-huurling Emil Hansson faalde niet van elf meter: 0-1. 

RKC Waalwijk. | Pro Shots

Go Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest door een enorme fout van Jeroen Veldmate vlak voor rust opnieuw vissen. De verdediger leverde de bal zo in bij Stijn Spierings en de middenvelder, die in Waalwijk nog ontbrak door een schorsing, schoot verwoestend raak: 0-2. 

Comeback Go Ahead Eagles

RKC stond op de rand van promotie naar de Eredivisie, maar hoe anders was de situatie na een uur. Op slag van rust maakte Veldmate zijn fout goed door een strafschop te benutten, tien minuten na de thee was Richard van der Venne verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Go Ahead Eagles had nog één goal nodig om het tij te keren en ging volle bak in de aanval. 

Jeroen Veldmate. | Pro Shots

Na een uur resulteerde dit in de 3-2. Istvan Bakx was het eindstation en schoot de bal van dichtbij onder RKC-keeper Etienne Vaessen door. De ommekeer was voor Fred Grim en consorten reden om zelf weer op zoek te gaan naar een doelpunt, maar erg goed ging de uitploeg niet met haar kansen om. 

Bizarre slotfase 

Een slotoffensief volgde en dit resulteerde tien minuten voor tijd in het gewenste effect. Hans Mulder vond het net en bracht RKC op 3-3 en virtueel de Eredivisie. Promotie was binnen handbereik, maar Go Ahead Eagles leek vlak voor tijd roet in het eten te gooien. Pieter Langedijk, nota bene in het verleden actief voor RKC, schoot de 4-3 binnen waardoor niet RKC, maar Go Ahead Eagles naar de Eredivisie leek te promoveren.

Niets was echter minder waar, want in de laatste minuten van de blessuretijd schoot Spierings de bal fraai in het net: 4-4.

In de laatste seconden deed ook Mario Bilate nog een duit in het zakje (4-5), waardoor RKC volgend jaar op het hoogste niveau voetbalt. Het is de vierde keer dat de Waalwijkers promoveren. Voor Go Ahead wacht nog een jaar Keuken Kampioen Divisie-voetbal. (FOX Sports)

 

Gerelateerd