Samenvatting De Graafschap - Sparta Rotterdam

Sparta stunt en knikkert De Jong en De Graafschap uit Eredivisie

28 mei 2019
Sparta Rotterdam heeft zich dinsdagavond verzekerd van Eredivisie-voetbal. Uit bij De Graafschap moesten de Rotterdammers met 0-2 winnen en zo geschiedde.

In Spangen afgelopen weekend had Sparta de overhand van het spel, maar moest het in de absolute slotfase zijn meerdere erkennen. De Graafschap scoorde twee keer, waardoor Sparta minimaal hetzelfde moest doen om promotie naar de Eredivisie te realiseren. 

De club van coach Henk Fraser kreeg kansen op een goal, maar moest lang wachten op de eerste treffer van de wedstrijd. Lars Veldwijk miste twintig minuten voor tijd een-op-een, maar de rebound was voor invaller Halil Dervisoglu, die zo de spanning in de tweestrijd helemaal terugbracht.

Aan de overkant was De Graafschap bij vlagen gevaarlijk, maar veel mogelijkheden creëerden de Superboeren niet. Tien minuten voor tijd kwam Sparta plots op 0-2. Een corner werd goed aangesneden en Adil Auassar, die ook op Het Kasteel scoorde, kopte raak: 0-2. 

Sparta stond op de rand van Eredivisie-voetbal, maar op een kolkende Vijverberg ging De Graafschap op zoek naar de 1-2. Deze stand zou een verlenging betekenen, maar zover kwam het niet. Zo keert Sparta na een seizoen afwezigheid terug op het hoogste voetbalniveau van Nederland. De Graafschap keert terug naar de Keuken Kampioen Divisie. (FOX Sports