Stanley Cup Game 2: Boston Bruins - St. Louis Blues

Blues trekken stand gelijk na zinderende overtime-zege

30 mei 2019
St. Louis Blues heeft de stand in de best-of-seven-serie tegen Boston Bruins gelijkgetrokken. Na overtime waren de Blues uiteindelijk met 3-2 te sterk.

Het is het eerste overwinning in de Stanley Cup-finale in de historie van de franchise na dertien nederlagen.

Carl Gunnarsson was het goudhaantje in overtime. De Zweed scoorde voor de Blues en zorgde er zo voor dat de serie met een 1-1 stand naar St. Louis gaat, waar de derde en vierde wedstrijd gespeeld gaan worden.

Fans in de TD Garden in Boston kregen vooral in de eerst periode een spektakel voorgeschoteld. Liefst vier goals vielen er in de eerste twintig minuten.

Charlie Coyle opende de score voor de Bruins tegen vier man. De Blues lieten hun kop echter niet hangen en maakten gelijk via Robert Bortuzzo. Daarna leken de Blues ietwat te verslappen en dat werd direct afgestraft door Joakim Nordstrom. Vladimir Tarasenko trok even later weer te stand gelijk. Hij ontsnapte aan de verdediging en scoorde in de rebound.

Gunnarsson leek vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de wedstrijd al te beslissen. De puck belandde na zijn afstandsschot echter op de paal. In overtime was de Zweed wel trefzeker van afstand voor de Blues, die gezien het spelbeeld meer dan terecht wonnen.

Dinsdag had Boston in eigen huis de eerste wedstrijd met 4-2 gewonnen. (FOX Sports)