Samenvatting Deportivo Lara - Corinthians

Corinthians overtuigend door na zege op Deportivo Lara

30 mei 2019
Corinthians heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Copa Sudamericana. In het nauwelijks gevulde Estadio Metropolitano de Lara werd het 0-2 voor de tweevoudig wereldkampioen clubvoetbal.

De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de thuisclub. De Venezolanen verzuimde echter om de openingstreffer te maken. De Brazilianen waren daarentegen wel effectief voor de goal. De eerste poging op doel werd gelijk tegen de touwen gewerkt. Junior Urso liep een vrije trap binnen en passeerde doelman Salazar. De 30-jarige Braziliaan bracht het verschil over twee wedstrijden daarmee op drie doelpunten.

Lara trok zich weinig aan van de tegentreffer. De ploeg bleef kansen creëren in de eerste helft maar kon voormalig PSV- en Sparta-keeper Cássio Ramos niet passeren.

Vlak na rust gooide Vágner Love het duel bijna op slot. Een snoeiharde kopbal kon ternauwernood worden gekeerd door keeper Salazar. Even later werd de laatste hoop van Deportivo Lara alsnog de kop ingedrukt. De 25-jarige Júnior Sornoza schoof de bal knap binnen.

Het bleek de laatste goal van de wedstrijd. Corinthians gaat door naar de achtste finales van de Copa Sudamericana, de Zuid Amerikaanse variant van de Europa League. (FOX Sports)