Jong Oranje
Jong Oranje - © Pro Shots

Jong Oranje - Jong Mexico wordt gespeeld met de nieuwe spelregels

31 mei 2019
In Doetinchem neemt Jong Oranje het vrijdagavond op tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. De oefeninterland op de Vijverberg is om meerdere redenen een interessant affiche. Niet alleen zitten er aantal debutanten bij de selectie. De wedstrijd wordt ook gespeeld met een aantal nieuwe spelregels.

De belangrijkste veranderingen zetten we op een rijtje:

- Spelers van de aanvallende partij mogen niet meer in de muur van de verdedigende partij staan (minimaal één meter afstand) bij een vrije trap.

- Doeltrap of vrije trap van het verdedigende team hoeft niet meer eerst het zestienmetergebied uit.

- Spelers die worden gewisseld moeten het veld via de kortste weg verlaten. (Spelers hoeven dus niet per se naar de vierde man te lopen)

- Keepers hoeven bij een strafschop maar met één voet op de lijn te staan. Niet meer met beide voeten.

- Doelpunten waarbij de bal een arm of hand heeft geraakt, worden voortaan afgekeurd. Ook als er onbedoeld of sprake is van ‘aangeschoten’ hands.

Nations League nog zonder nieuwe regels

In maart kondigde de internationale voetbalspelregelcommissie IFAB deze spelregelwijzigingen aan. Die gaan officieel vanaf 1 juni in werking, maar tijdens Jong Oranje - Jong Mexico zal er ook al gebruikt worden gemaakt van de nieuwe regels. Ook op het WK vrouwenvoetbal, dat volgende week vrijdag begint, zullen de nieuwe regels in werking treden. Bij de eindronde van de Nations League zullen ze nog niet gebruikt worden. (FOX Sports)

​Jong Oranje - Jong Mexico zie je vrijdag om 20.00 uur LIVE op FOX Sports 1.