Samenvatting Jong Oranje - Mexico

Vernieuwd Jong Oranje swingt langs Mexico

31 mei 2019
Jong Oranje heeft de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Mexico met 5-1 gewonnen. Halverwege stond de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi al met 4-0 voor.

Jong Oranje trad in Doetinchem aan met een sterk vernieuwd elftal. In de basiself mochten debutanten Kjell Scherpen en Ludovit Reis voor het eerst minuten maken. Noa Lang (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Mike van de Meulenhof (PSV) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen) waren ook voor het eerst bij de selectie gehaald.

Oranje kende een droomstart tegen de olympische ploeg van Mexico. Binnen tien minuten was al tweemaal gescoord. Calvin Stengs scoorde met een fraaie stift na een assist van Donyell Malen. De aanvaller van PSV was een paar minuten later zelf het eindstation.In de laatste vijf minuten van de eerste helft trof Jong Oranje nog tweemaal doel. Eerst scoorde Dani de Wit na een mooie aanval waarna Malen met een heerlijk schot voor de 4-0 ruststand zorgde. Diep in de tweede helft zorgde Alan Medina voor de Mexicaanse eretreffer. Cody Gakpo bepaalde de eindstand op 5-1.Jong Oranje speelde het oefenduel in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK van deze zomer in Italië en San Marino en aast in de komende kwalificatiecyclus op eerherstel. (FOX Sports)