VAR defect: Finale CAF Champions League eindigt in chaos

Wydad loopt van het veld: Espérance de Tunis wint CAF Champions League

1 juni 2019
Espérance de Tunis heeft op bizarre wijze de Afrikaanse Champions League geprolongeerd. De Tunesiërs werden uitgeroepen tot winnaars, nadat tegenstander Wydad AC weigerde verder te spelen bij een 1-0 stand in de return van de finale.

Nadat het eerste duel tussen de twee meest recente kampioenen was geëindigd in een 1-1 gelijkspel, schoot Mohamed Belaïli in de tweede finalewedstrijd Espérance de Tunis vlak voor rust op een 1-0 een voorsprong.

VAR

Wydad dacht na een uur gelijk te maken, maar de treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. De VAR bleek vervolgens niet te werken, waarop er een chaotische situatie ontstond. Spelers, trainers én CAF President Ahmad Ahmad gingen in discussie met de Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama.

Wydad sloeg een waarschuwing van de arbiter in de wind om verder te spelen, waarop Gassama na bijna anderhalf uur oponthoud de wedstrijd staakte en Espérance de Tunis werd uitgeroepen tot winnaar.

Voor de Tunesiërs was het de tweede titel op rij en de vierde in totaal. Wydad won twee jaar geleden zijn tweede kampioenschap. (FOX Sports)