Voetbalwereld staat stil bij het overlijden van José Antonio Reyes

José Antonio Reyes (35) overleden na verkeersongeluk

1 juni 2019
De Spanjaard José Antonio Reyes is omgekomen door een verkeersongeluk. Dat meldt de club Sevilla, waarvoor hij het grootste deel van zijn loopbaan uitkwam. Reyes was 35 jaar.

De 21-voudig Spaans international debuteerde in het seizoen 1999/2000 op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Sevilla waar hij uitgroeide tot een clubicoon.

In 2004 vertrok hij voor 25 miljoen euro naar Arsenal, maar in de Premier League kon hij de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen. Na zijn periodes bij Real Madrid (2006-2007), Atlético Madrid (2007-2011) en Benfica (op huurbasis in 2008-2009) kwam hij begin 2012 opnieuw bij Sevilla terecht, waarmee hij drie keer op rij de Europa League won.

In 2016 werd Reyes uitgezwaaid bij de Andalusische topclub waarna hij nog korte periodes bij andere teams uitkwam, het laatst het afgelopen halfjaar bij Extremadura.

''We kunnen geen slechter nieuws brengen. Onze geliefde speler José Antonio Reyes is omgekomen door een verkeersongeluk. Rust in vrede'', twitterde Sevilla FC.

Ook andere clubs, spelers en voetbalbonden toonden zich geschokt door het overlijden van de voetballer. ''Verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor. We zullen je altijd blijven herinneren, vriend'', twitterde Real Madrid-verdediger Sergio Ramos, die met Reyes uitkwam op het WK van 2006.

''Iedereen bij Arsenal is kapot van het schokkende nieuws dat onze ex-speler José Antonio Reyes is omgekomen bij een verkeersongeluk in Spanje. Rust in vrede, José'', schreef de Londense voetbalclub op Twitter.De Spaanse voetbalbond besloot de zeven duels van zondag op het op één na hoogste niveau, waartoe ook Extremadura, behoort uit te stellen naar dinsdag. (FOX Sports/ANP)