Dit was De Wedstrijd van je Leven!

Van der Meijde en Van den Bergh schitteren in Wedstrijd van je Leven

1 juni 2019
De Wedstrijd van je Leven tussen het derde zaterdagelftal van FC Winterswijk en FC De Rebellen is ruim gewonnen door de oud-profs. Mede dankzij wondergoals van Ricky van den Bergh en Andy van der Meijde wonnen zij met 4-8.

De wedstrijd leverde naast liefst twaalf doelpunten veel hilarische momenten op. De Rebellen wonnen de wedstrijd uiteindelijk weliswaar met ruime cijfers, maar het aanwezige publiek in Winterswijk, zo'n 2000 personen, was zonder twijfel de grote winnaar van de zonnige middag. FC Winterswijk-keeper Tijmen, alias 'De Frikandel', kreeg in de tweede helft de lachers op zijn hand door zijn favoriete snack tijdens de wedstrijd te nuttigen. 

Maar ook voor de echte voetbalpurist was het genieten geblazen op Sportpark Jaspers. Oud-profvoetballers Van den Bergh en Van der Meijde lieten zich als gezegd zien met geweldige doelpunten van grote afstand. 

Tussendoor liet Van der Meijde zich ook nog van zijn slechte kant zien. Door toedoen van de VAR kreeg hij een gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis na een vermeende schwalbe.

Kort na de goal van Van der Meijde dachten ze bij Winterswijk zijn sluwe gedachtegang te kunnen kopiëren, maar de traptechniek van de aftrapnemer liet hem op moment suprême net in de steek. 

 

Gelukkig ging niet alles fout bij de thuisploeg. Sterker nog, ze kwamen viermaal tot scoren. Het eerste doelpunt van de amateurs, de 1-3, bleek uiteindelijk het mooist. De aansluitingstreffer leidde echter niet tot een fabelachtige comeback. 

De Wedstrijd van je Leven leverde dus geen sportieve overwinning op voor FC Winterswijk, maar uiteindelijk wel een heel mooi bedrag voor het goede doel. De Gelderlanders besloten het opgeleverde geld te schenken aan stichting Dream4Kids.

(FOX Sports)