Samenvatting Atlanta United - Chicago Fire

Koppositie in beeld voor De Boer na nieuwe zeperd D.C. United

2 juni 2019
Frank de Boer heeft weer een overwinning kunnen bijschrijven in de Major League Soccer. Zijn Atlanta United versloeg Chicago Fire, met basisspelers Bastian Schweinsteiger en Johan Kappelhof, met 2-0.

Josef Martínez nam beide doelpunten voor zijn rekening. Voor de Venezolaan alweer zijn negende en tiende goal van het seizoen. 

Atlanta staat na een stroeve start nu op de tweede plaats in de Amerikaanse voetbalcompetitie. De Boer zag koploper D.C. United al voor de vijfde keer op rij punten verspelen. Ditmaal speelde de ploeg van Wayne Rooney met 1-1 gelijk tegen San Jose Earthquakes, waar Danny Hoesen in de basis stond. 

De Boer staat met Atlanta één punt achter de koploper uit Washington DC, maar Atlanta heeft wel nog twee wedstrijden tegoed. 

Ook Orlando City mocht weer een overwinning bijschrijven, dankzij een flitsende eerste helft. Via de strafschopstip zorgde Nani in de 27ste minuut voor de openingstreffer op bezoek Montreal Impact, een kwartier later stond het al 0-3 door doelpunten van Tesho Akindele en oud-sc Heerenveen-speler Will Johnson. (FOX Sports)