Pelova, Martens en Van de Donk
Pelova, Martens en Van de Donk - © Pro Shots

Oranjeleeuwinnen winnen opnieuw van Australië, blessure Van Es

2 juni 2019
Een dag na de gewonnen oefeninterland in Eindhoven hebben de Nederlandse voetbalsters wederom Australië verslagen. Beide landen troffen elkaar zondag op het complex van de KNVB in Zeist, voor een besloten trainingswedstrijd waarin voornamelijk de reserves van zaterdag in actie kwamen. De 'Leeuwinnen' wonnen met 3-1.

Ruim 30.000 toeschouwers zagen de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zaterdag in het stadion van PSV met 3-0 winnen. Shanice van de Sanden nam twee doelpunten voor haar rekening en ook Vivianne Miedema kwam tot scoren. Wiegman startte met de ploeg die vermoedelijk op dinsdag 11 juni ook aan de aftrap verschijnt van de eerste WK-wedstrijd, in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.

Kika van Es

Linksback Kika van Es moest zaterdag al vroeg van het veld, toen ze na een botsing ongelukkig ten val kwam. In het ziekenhuis bleek dat Van Es een gebroken middenhandsbeentje heeft.

Van Es ondergaat maandag een operatie aan haar linkerhand. Volgens de KNVB is het op dit moment niet duidelijk hoe snel Van Es zal herstellen. Uit voorzorg reist de Nederlandse selectie daarom met een extra voetbalster af naar Frankrijk voor het WK. Bondscoach Sarina Wiegman heeft verdediger Aniek Nouwen (PSV) aan de selectie toegevoegd als 24e speelster.

Volgens de FIFA-reglementen mag een bondscoach, in geval van een (ernstige) blessure, nog tot 24 uur voor aanvang van het eerste groepsduel een wijziging aanbrengen in de 23-koppige WK-selectie. (FOX Sports)