Matthijs de Ligt heeft met Ronald Koeman over zijn toekomst gesproken. "Dat blijft verder onder ons", vertelt de bondscoach van het Nederlands elftal.

 "Maar het belangrijkste is dat hij blijft spelen. Ik heb gezegd: blijf minuten maken zodat je je verder kan ontwikkelen. Verder is het natuurlijk belangrijk welke speelstijl een club hanteert. Zijn zaakwaarnemer er familie zullen hem ook helpen de juiste keuze te maken."

De Ligt staat na een sterk seizoen met Ajax in de belangstelling van zo'n beetje iedere Europese topclub. Hij zou een voorkeur voor FC Barcelona hebben. Grote vraag is of die club ook net zoveel geld voor hem wil neertellen als Liverpool, Paris-Saint Germain, Juventus of Manchester City.

"Zijn grootste kwaliteit is dat hij pas 19 jaar is", stelt de bondscoach. "Maar hij oogt alsof hij de ervaring heeft van een 25-jarige. Ajax boekte succes in de Champions League tegen grote clubs. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van spelers. Matthijs is heel slim, doet extra werk en kan nog beter worden. Laten we hopen dat hij voor een grote club kiest." (FOX Sports/ANP)