esperance
esperance - © FOXSports.NL

Chaotische Afrikaanse Champions League moet over worden gespeeld

5 juni 2019
De Afrikaanse Champions League-finale moet worden overgespeeld, zo heeft de Afrikaanse voetbalbond beslist. De wedstrijd tussen Espérance de Tunis en Wydad AC, die eerder werd gestaakt, wordt op neutraal terrein ingehaald.
Espérance de Tunis leek zaterdag op bizarre wijze de Afrikaanse Champions League te winnen. De Tunesiërs werden uitgeroepen tot winnaars, nadat tegenstander Wydad AC weigerde verder te spelen bij een 1-0 stand in de return van de finale.

Nadat het eerste duel tussen de twee meest recente kampioenen was geëindigd in een 1-1 gelijkspel, schoot Mohamed Belaïli in de tweede finalewedstrijd Espérance de Tunis vlak voor rust op een 1-0 een voorsprong.

VAR

Wydad dacht na een uur gelijk te maken, maar de treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. De VAR bleek vervolgens niet te werken, waarop er een chaotische situatie ontstond. Spelers, trainers én CAF President Ahmad Ahmad gingen in discussie met de Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama.

Wydad sloeg een waarschuwing van de arbiter in de wind om verder te spelen, waarop Gassama na bijna anderhalf uur oponthoud de wedstrijd staakte en Espérance de Tunis werd uitgeroepen tot winnaar.

Voor de Tunesiërs was het de tweede titel op rij en de vierde in totaal. Wydad won twee jaar geleden zijn tweede kampioenschap.

Beker en medailles inleveren

Espérance de Tunis is gevraagd om de beker en medailles weer in te leveren. De Tunesiërs zelf reageren op Twitter dat ze naar het Internationaal Sporttribunaal stappen. De finale wordt na de Afrika Cup gespeeld op neutraal terrein, waarschijnlijk in Zuid-Afrika. (FOX Sports)