Samenvatting Brazilië - Qatar

Neymar mist Copa América vanwege gescheurde enkelband

6 juni 2019
Brazilië heeft een zware tegenvaller moeten incasseren in aanloop naar de Copa América. De Seleção raakte sterspeler Neymar kwijt met een gescheurde enkelband tijdens een oefenduel met Qatar.

De Braziliaanse bond verklaarde na afloop van de vriendschappelijk wedstrijd dat Neymar niet op tijd is hersteld voor het evenement in eigen land, dat op 14 juni van start gaat.

De aanvaller van Paris Saint-Germain zocht woensdagnacht na 21 minuten in tranen de catacomben op met een ijszak op zijn enkel. Hij was eerder in de wedstrijd door zijn enkel gegaan bij een ogenschijnlijk onschuldige tackle.

Het was voor Neymar de zoveelste domper in korte tijd. Hij raakte afgelopen week in opspraak vanwege een zedenzaak en moest onlangs zijn aanvoerdersband bij PSG inleveren. Enkele weken geleden werd hij geschorst na het slaan van een toeschouwer na afloop van de verloren Franse bekerfinale.

Richarlison

Ook zonder de inbreng van Neymar wist Brazilië het duel met Qatar, dat eveneens als uitgenodigd team zijn opwachting maakt op de Copa América, in winst om te zetten. Met dank aan Richarlison eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege.

De aanvaller van Everton kopte na ruim een kwartier de openingstreffer binnen op aangeven van Dani Alves. Tien minuten later zette Richarlison met een fraaie assist Gabriel Jesus vrij voor de keeper voor de 2-0.

De VAR speelde vervolgens ook nog een belangrijke rol. Een strafschop voor Brazilië werd teruggedraaid, waarna Qatar in de blessuretijd wel een penalty kreeg. Boualem Khoukhi raakte echter de lat terwijl hij uitgleed.

Ajacied David Neres viel na ruim een uur in. De buitenspeler kon echter weinig indruk maken. (FOX Sports)

De Copa América zie je vanaf 14 juni LIVE op FOX Sports

Gerelateerd