Samenvatting Mexico - Venezuela

Guardado helpt Mexico aan oefenzege op Venezuela, winst voor Peru en Tapia

6 juni 2019
Mexico heeft in aanloop naar de Gold Cup een oefenduel met Venezuela winnend afgesloten. Mede dankzij een treffer van oud-PSV’er Andrés Guardado was de ploeg met 3-1 te sterk voor de Copa América-ganger.

Venezuela nam tijdens de wedstrijd in Atlanta nog wel de leiding. Jhon Murillo vond na ruim een kwartier het net met een ogenschijnlijk mislukte voorzet, die desondanks heerlijk binnenvloog.

Roberto Alvarado vuurde even later Mexico weer langszij na een interceptie van Rodolfo Pizarro. Nadat zijn naam al was omgeroepen voor een wissel, tekende Pizarro na rust zelf met zijn laatste balcontact voor de 2-1.

Invaller Guardado, die voor PSV-middenvelder Erick Gutiérrez in het veld kwam, zette de eindstand op het bord met een droge knal in de verre hoek. Voormalige AZ- en PSV-verdediger Héctor Moreno verving na een half uur Edson Álvarez.

Verenigde Staten - Jamaica

De Verenigde Staten en Jamaica, die samen met Costa Rica de Gold Cup organiseren, oefenden tegen elkaar in Washington. De bezoekers versloegen de mede-gastheer met 0-1.  

Shamar Nicholson tekende na een uur voor de enige treffer van de wedstrijd met een fraai schot van afstand.

Peru - Costa Rica 

Costa Rica kende een mindere voorbereiding. De ploeg verloor met 1-0 op bezoek bij het Peru van aanvoerder Renato Tapia.

Christian Cueva maakte de treffer in de beginfase van de tweede helft. De aanvaller draaide zijn bewaker dol en haalde vervolgens verwoestend uit. Tapia werd tien minuten voor tijd gewisseld. (FOX Sports)

De Copa América zie je vanaf 15 juni LIVE op FOX Sports

De Gold Cup zie je vanaf 16 juni LIVE op FOX Sports

Gerelateerd