Het Nederlands elftal kan zich opmaken voor de Nations League-finale tegen Portugal. Na verlenging werd Engeland donderdag aan de kant gezet: 3-1.

Een overtreding van Matthijs de Ligt leidde tot het enige doelpunt voor rust. Marcus Rashford was degene die Jasper Cillessen vanaf elf meter verschalkte: 0-1.

De Ligt herstelde zijn fout door in de 73ste minuut een hoekschop van Memphis Depay snoeihard achter doelman Jordan Pickford te koppen.

Engeland leek via Jesse Lingard een nieuwe voorsprong in handen te krijgen, maar de VAR constateerde dat de invaller zich in buitenspelpositie begaf. Het spel golfde op en neer, maar verder dan 1-1 kwamen beide ploegen na negentig minuten niet.

In verlenging hielp een eigen doelpunt van Kyle Walker Oranje in het zadel. De back van Manchester City werkte de bal ongelukkig achter Pickford nadat Quincy Promes kwam instormen voor een rebound van een gekeerde inzet van Memphis. 

Een kapitale fout van Ross Barkley leidde de 3-1 vijf minuten voor het laatste fluitsignaal in. Op aangeven van Memphis was Promes trefzeker. (FOX Sports)