Dominic Thiem.
Dominic Thiem. - © Pro Shots

Thiem stunt tegen Djokovic en speelt Roland Garros-finale tegen Nadal

8 juni 2019
Dominic Thiem heeft zaterdag de finale van Roland Garros gehaald. In een thriller tegen Novak Djokovic was de Oostenrijker met vijf sets te sterk: 6-3, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5.

De halve finale van de Grand Slam in Parijs werd vrijdag onderbroken door slechte weersomstandigheden. Zaterdag werd de partij hervat en begon Thiem met een voorsprong. De nummer vier van de wereld trok de derde set naar zich toe, maar moest de vierde set aan Djokovic laten.

In het laatste bedrijf speelde de regen opnieuw parten, maar werd de wedstrijd wel uitgespeeld. Beide spelers braken elkaar over en weer en op 5-3 in de laatste set had Thiem twee matchpoints. Deze verzilverde de finalist van verleden jaar niet, waardoor Djokovic in de wedstrijd bleef.

Een paar servicegames later was het toch klaar. Thiem brak Djokovic, waardoor eerstgenoemde de laatste set met 7-5 naar zich toetrok. Voor het tweede jaar op rij bereikt Thiem zo de finale van Roland Garros. In de Franse hoofdstad is Rafael Nadal de tegenstander. (FOX Sports

 

Gerelateerd