Rafael Nadal.
Rafael Nadal. - © Pro Shots

Nadal schrijft geschiedenis met twaalfde Roland Garros-titel

9 juni 2019
Rafael Nadal heeft zondag historie geschreven. De Spanjaard versloeg Dominic Thiem in Parijs en kroonde zich zo voor de twaalfde keer tot winnaar van Roland Garros: 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. Nog nooit eerder won één speler twaalf keer één Grand Slam.

Thiem rekende zaterdag na een thriller af met Novak Djokovic, terwijl Nadal al vrijdag Roger Federer versloeg. De finale van Roland Garros was hetzelfde affiche als vorig jaar en toen won Nadal. Deze jaargang had de Spanjaard het met name in de tweede set lastig met Thiem, die de tweede set ook met 7-5 naar zich toetrok. 

De set daarvoor ging met 6-3 naar Nadal en ook in de derde had de voormalig nummer één van de wereld het betere van het spel. Rafa speelde (nog) agressiever en gaf Thiem het nakijken: 6-1.

In de vierde set brak Nadal Thiem snel, al had de Oostenrijker bij een stand van 0-2 kansen om terug te breaken. Dit deed de nummer vier van de wereld niet, waarna Nadal naar de overwinning én zijn twaalfde Roland Garros-titel snelde: 6-1.

De overwinning betekende tevens een aanscherping van een bizarre statistiek: Nadal verloor nog nooit een partij op Roland Garros waarin hij de eerste set won. De stand is momenteel 82-0. (FOX Sports)