Nederland is er niet geslaagd om de Nations League te winnen. In de finale was Portugal met 1-0 te sterk. Gonçalo Guedes werd matchwinner voor het thuisland na een fout van Jasper Cillessen.

Oranje had het grootste gedeelte van de wedstrijd niks in te brengen tegen te Portugezen en kwam een tegentreffer van Guedes niet meer te boven. Dat was vooral zuur voor Jasper Cillessen. De doelman blonk een uur lang uit, maar verkeek zich op een houdbaar schot van Guedes. Ook Matthijs de Ligt ging niet vrijuit in aanloop naar de tegengoal.

Met Quincy Promes, Donny van de Beek en Luuk de Jong als invallers ontketende het Nederlands elftal een slotoffensief zonder doelman Rui Patrício echt in problemen te brengen. Penaltyclaims van Oranje na hands en vermeende overtredingen op Virgil van Dijk en Luuk de Jong bleven onbeantwoord.

Portugal mag zich de eerste winnaar van de Nations League noemen. Voor Nederland eindigt een zeer succesvolle campagne met winst tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland in mineur. (FOX Sports)