Stanley Cup Game 6: St. Louis Blues - Boston Bruins

Boston Bruins sleept beslissingswedstrijd uit het vuur in Stanley Cup-finale

10 juni 2019
Boston Bruins heeft een zevende en beslissende wedstrijd in de finale om de Stanley Cup uit het vuur gesleept. De zesvoudig winnaar boekte in Game 6 een 1-5 zege bij St. Louis Blues, waarmee de stand in de best-of-seven-serie op 3-3 kwam.

Brad Marchand van de Bruins was lange tijd de enige goalscorer in het Enterprise Center na zijn treffer in de eerste periode. Pas in het derde bedrijf brandde de wedstrijd volledig los met maar liefst vijf goals.

Brandon Carlo en Karson Kuhlman bezorgden de bezoekers een 0-3 voorsprong, waarna Ryan O'Reilly namens de Blues de spanning terugbracht. David Pastrnak en Zdeno Chara gooiden echter in de slotfase de wedstrijd in het slot. Boston-goalie Tuukka Rask was weer eens op dreef met 28 saves.

De slotwedstrijd uit de finaleserie staat woensdagnacht in Boston op de rol.  De laatste keer dat de Bruins de Stanley Cup veroverden hadden ze eveneens een zevende wedstrijd nodig. Het team versloeg in 2011 Vancouver Canucks met 0-4 in het beslissende duel.

De Blues wachten nog altijd op hun eerste kampioenschap na drie 0-4 nederlagen op rij tussen 1968 en 1970. In de laatste finale waren de Bruins de tegenstander. (FOX Sports)

Game 7 tussen Boston Bruins en St. Louis Blues zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd