Samenvatting Mexico - Ecuador

Mexico met oefenzege op Ecuador richting Gold Cup

10 juni 2019
Mexico heeft een goede generale repetitie afgedraaid voor aanvang van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino was in Texas met 3-2 te sterk voor Copa América-deelnemer Ecuador.

Mexico had in het AT&T Stadium in Arlington na twee minuten geluk dat een klutsbalk van Ayrton Preciado op de paal plofte. De ‘thuisploeg’ kwam de schrik snel te boven en opende na een half uur de score via een geplaatst schot van Jonathan dos Santos.

Invaller Ángel Mena, die koud twee minuten op het veld stond, maakte aan het begin van de tweede helft de gelijkmaker dankzij een van richting veranderde vrije trap. Mexico-middenvelder Luis Montes liet even later met een fraaie krul zien hoe je ook kunt scoren uit een vrije trap: 2-1.

Ecuador liet zich niet kennen en kwam nogmaals langszij via Preciado. Op aangeven van Mena kopte hij zijn eerste interlandtreffer binnen.

Mexico ging echter alsnog met de zege aan de haal, nadat Luis Rodríguez eveneens voor zijn eerste doelpunt in het nationale elftal had gezorgd. De rechtsback scoorde na een assist van de mee opgekomen linksback Jesús Gallardo.

Bij Mexico speelde oud-PSV’er Andrés Guardado de gehele wedstrijd. Oude bekende Héctor Moreno werd voor rust gewisseld, terwijl PSV-middenvelder Erick Gutiérrez op de bank bleef. (FOX Sports)

De Copa América zie je vanaf 15 juni LIVE op FOX Sports

De Gold Cup zie je vanaf 16 juni LIVE op FOX Sports

Gerelateerd