Kika van Es
Kika van Es - © FOXSports.NL

Van Es klaar om te starten bij Oranje

10 juni 2019
Kika van Es blijft onderdeel van de WK-selectie van de Nederlandse voetbalsters. De 27-jarige linksback zou dinsdag zelfs direct kunnen starten in de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

''Kika heeft volledig kunnen trainen en ze is inzetbaar'', zei bondscoach Sarina Wiegman, die niet wilde verklappen of Van Es in het Stade Océane ook in de basis staat. ''Het is hartstikke belangrijk om het toernooi goed te beginnen, dus we starten in de sterkst mogelijke opstelling." Van Es is voor Wiegman de eerste keus als linksback, met Merel van Dongen als 'back-up'.

Van Es brak ruim een week geleden een botje in haar linkerhand, tijdens de gewonnen oefeninterland tegen Australië (3-0). De verdedigster vreesde even dat ze daardoor het WK zou moeten missen. Van Es onderging een operatie en traint sindsdien met een brace om haar onderarm. Daarmee kan ze ook spelen. Van Es droeg haar linkerarm wel nog in een mitella toen de 'Leeuwinnen' maandag een rondje door het Stade Océane liepen.

Nouwen naar huis 

Wiegman had voor de zekerheid met Aniek Nouwen een extra verdedigster meegenomen naar Le Havre, maar Nouwen keert na het duel met Nieuw-Zeeland terug naar huis. De bondscoach kon tot 24 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd op het WK wijzigingen aanbrengen in haar groep van 23 speelsters.

"Maar iedereen is topfit en de groep blijft dus zo", aldus de bondscoach. Anouk Dekker zit dinsdag vanwege een schorsing op de tribune van het stadion in Le Havre.

Vermoedelijke opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Es; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens. (ANP)

Het laatste nieuws over de Oranjevrouwen zie je bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer dagelijks om 19.30 uur en 23.00 uur op FOX Sports 1

Gerelateerd