Canada viert een doelpunt van Kadeisha Buchanan
Canada viert een doelpunt van Kadeisha Buchanan - © Pro Shots

Canada doet goede zaken in WK-poule Oranjevrouwen

10 juni 2019
Canada heeft een eerste stap gezet op weg naar de achtste finales op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Het elftal van bondscoach Kenneth Heiner-Møller was in de openingswedstrijd in groep E met 1-0 te sterk voor Kameroen.

De enige treffer in Montpellier kwam in de laatste minuut van de eerste helft op naam van Kadeisha Buchanan. De verdedigster van Olympique Lyon kopte de bal uit een hoekschop in het doel. Even daarvoor raakte Nichelle Prince via een speelster van Kameroen al de buitenkant van de paal.

Kameroen kreeg in de zeventigste minuut een grote kans op de gelijkmaker. Claudine Meffometou kopte uit een corner net naast. Canada was in de slotfase enkele keren dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar ook zij scoorden niet meer.

Canada en Kameroen wisten bij het vorige WK in 2015 allebei de groepsfase te overleven. Kameroen strandde toen in de achtste finales en Canada in de kwartfinales. Nederland en Nieuw-Zeeland zijn de andere twee landen in poule E. Zij spelen dinsdag in Le Havre tegen elkaar. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd