Jill Roord
Jill Roord - © Pro Shots

Gouden wissel Roord voorkomt valse start Oranjevrouwen

11 juni 2019
De Oranjevrouwen zijn goed begonnen aan het WK. Tegen Nieuw-Zeeland bleef het Nederlandse vrouwenelftal lang doelpuntloos, maar gouden wissel Jill Roord hielp Nederland alsnog aan de zege: 1-0.

Nederland was over de hele wedstrijd veel sterker dan Nieuw-Zeeland, maar kon het overwicht lang niet omzetten in doelpunten. Vivianne Miedema en Lieke Martens misten besluitvaardigheid in het overvolle strafschopgebied van Nieuw-Zeeland, terwijl Dominique Bloodworth-Janssen een kans voor open doel miste.

Bloodworth, die speelde in plaats van de geschorste Anouk Dekker, kreeg in de slotfase van de eerste helft de grootste kans op de 1-0 maar raakte de bal niet goed. De al kansloze Nieuw-Zeelandse doelvrouw zag de bal tergend langzaam langs de, voor Nederland verkeerde kant van de, paal rollen.

Aan de andere kant deed Sari van Veenendaal het weinige werk dat ze kreeg uitstekend. In de eerste helft had de Nederlandse doelvrouw geluk dat een Nieuw-Zeelandse doelpoging van Olivia Chance, na een fout van Bloodworth, tegen de lat belandde, maar in de restant van het duel hield ze met twee cruciale reddingen haar doel schoon. Erin Nayler redde ook knap toen Miedema bij de eerste paal opdook na een goede actie op rechts van Desiree van Lunteren.

De reddingen Van Veenendaal leken, ondanks heel veel druk op het Nieuw-Zeelandse doel, niet meer dan een punt op te leveren tot Roord in blessuretijd de 1-0 binnenknikte na een chaotische situatie in de zestien van Nieuw-Zeeland. (FOX Sports)