Leroy Sane
Leroy Sane - © Pro Shots

Noord-Ierland verhoogt druk op Nederland, monsterscore Duitsland

11 juni 2019
Noord-Ierland heeft ook het vierde EK-kwalificatieduel in de poule van Oranje gewonnen. De Noord-Ieren sloegen, niet voor het eerst deze campagne, laat toe: 0-1.

Paddy McNair werd in de 86ste minuut de matchwinner voor zijn land tegen Wit-Rusland. Het is de derde keer deze kwalificatiereeks dat Noord-Ierland in de laatste tien minuten de winnende treffer scoort. 

Monsterscore Duitsland

Ook de Duitsers blijven zonder puntenverlies. Tegen Estland voerde de ploeg van Joachim Löw een galavoorstelling op. Na 26 minuten stond het al 4-0, daarna liepen de Duitsers uit naar 8-0. Marco Reus en Serge Gnabry scoorden twee keer. Oud-NAC'er Karol Mets stond in de basis bij Estland.

Nederland moet achtervolgen

Noord-Ierland heeft na vier wedstrijden tegen Wit-Rusland en Estland twaalf punten. Duitsland staat op negen punten uit drie duels. Nederland speelde pas twee wedstrijden, waarin drie punten werden behaald.

Oranje hervat de EK-kwalificatie op 6 september in Hamburg met de return tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt nog thuis en uit tegen Noord-Ierland. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd