Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

USA Update: twaalfde homerun Schoop voor onstuitbare Twins

12 juni 2019
Minnesota Twins is de grootste verrassing van dit MLB-seizoen en weet van geen ophouden. De ploeg met Nederlander Jonathan Schoop in de gelederen won dinsdagnacht met 6-5 van Seattle Mariners.

Schoop had met een homerun en twee binnengeslagen punten een belangrijk aandeel in de overwinning.

Mede door zijn twaalfde dinger van het seizoen werd een vroege 3-0 achterstand weggepoetst. Opnieuw drie punten in de achtste inning waren genoeg voor de Twins, die 44 van de 65 wedstrijden hebben gewonnen. Achtervolger Cleveland Indians staat op slechts 34 overwinningen.

Schoop kan voor het tweede achtereenvolgende jaar de play-offs halen. Vorig jaar bereikte hij met Milwaukee Brewers verrassend de finale van de National League, waarin Los Angeles Dodgers van Kenley Jansen uiteindelijk te sterk was.

David Ortiz

Ondertussen houden honkbalfans over de hele wereld hun hart vast voor de gezondheid van David Ortiz. De clublegende van Boston Red Sox werd zondag in Santa Domingo in de Dominicaanse Republiek neergeschoten.

Ortiz - met de Red Sox winnaar van drie World Series-titels - is inmiddels overgebracht naar Boston. Daar heeft hij een tweede operatie ondergaan. Volgens zijn vrouw Tiffany is hij stabiel, wakker en rust hij uit. (FOX Sports)