Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update: Albies slaat Braves naar koppositie, Durant geopereerd

13 juni 2019
Atlanta Braves heeft voor het eerst dit seizoen de koppositie in de National League East alleen in handen. De ploeg uit de staat Georgia mag Nederlander Ozzie Albies daarvoor bedanken: hij sloeg de Braves naar een 8-7 overwinning tegen Pittsburgh Pirates.

De fans in Atlanta moesten tot de elfde inning wachten op een beslissing. Met Austin Riley op het eerste honk na geraakt werpen sloeg Albies de bal buiten het bereik van de verdedigers. Met zijn tweehonkslag zorgde Albies er voor dat Riley over de thuisplaat kon rennen.

Het was de zesde achtereenvolgende overwinning voor Atlanta. 

In 68 wedstrijden hebben de Braves nu 39 keer gewonnen. Achtervolger Philadelphia Phillies heeft een overwinning minder. Vanaf vrijdag kruisen de twee kemphanen drie dagen achter elkaar de degens in SunTrust Park in Atlanta.

Durant

Kevin Durant is geopereerd aan zijn achillespees. De sterspeler scheurde de pees af in de vijfde wedstrijd van de finale in de NBA tussen zijn team Golden State Warriors en Toronto Raptors.

Nadat hij de eerste vier wedstrijden niet kon spelen wegens een kuitblessure moest Durant de Warriors maandag bij een 3-1 achterstand redden. De wedstrijd ging gewonnen, maar kost de strijdbare Durant een groot deel van het komend seizoen.

Op Instagram zegt KD: "Zoals ik maandag al zei: ik heb veel pijn, maar ik ben oké. Basketbal is mijn grootste liefde en ik wilde spelen, want dat is wat ik doe. Ik wilde mijn teamgenoten helpen met het doel het derde kampioenschap op rij te halen."  (FOX Sports)